Messolonghi By Locals
El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
Εκδηλώσεις από αυτόν τον διοργανωτή
Ιούνιος
04Ιουν20:3021:30Αρχιτεκτονική Έκθεση: Τα πουλιά της Λιμνοθάλασσας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Μία νέα προοπτική για το Μεσολόγγι παρουσιάζεται στις 4 Ιουνίου Μία σημαντική αρχιτεκτονική έκθεση θα πραγματοποιηθεί
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Ώρα
(Σάββατο) 20:30 - 21:30
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Στις 4 Ιουνίου, στις 20:30, παρουσιάζεται στον τοπικό κόμβο_Local HUB η Έκθεση «Τα Πουλιά της Λιμνοθάλασσας: 5 Καινοτόμα τοπόσημα- Παρατηρητήρια Πουλιών». Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Σχεδιασμός νέου τοπόσημου
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Στις 4 Ιουνίου, στις 20:30, παρουσιάζεται στον τοπικό κόμβο_Local HUB η Έκθεση «Τα Πουλιά της Λιμνοθάλασσας: 5 Καινοτόμα τοπόσημα- Παρατηρητήρια Πουλιών».
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Σχεδιασμός νέου τοπόσημου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού”.
Το έργο υλοποιήθηκε από τον οργανισμό ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κ. Λιάπη. Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στην έκθεση παρουσιάζονται σχέδια και προπλάσματα (φυσικά μοντέλα) 5 νέων παρατηρητηρίων. Κύριος στόχος του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων είναι η δημιουργία νέων τοπόσημων που θα σηματοδοτήσουν τόσο την περιβαλλοντική αξία της λιμνοθάλασσας όσο και την ανάγκη για την προστασία και αξιοποίηση της. Επιπλέον, επιδίωξη του σχεδιασμού των παρατηρητηρίων είναι η αρμονική τους ένταξη στο τοπίο και η ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας.
Ο προσδιορισμός της θέσης των νέων παρατηρητηρίων βασίστηκε σε μελέτη που εκπονήθηκε σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της τοπικής πανίδας και χλωρίδας, τη μορφολογία του εδάφους γύρω από τη λιμνοθάλασσα, τη γειτνίαση με σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, την προσβασιμότητα, και κυρίως τις καταλληλότερες θέσεις και γωνίες παρατήρησης των πουλιών και θέασης του τοπίου.
Τα 5 νέα παρατηρητήρια δημιουργούν ένα κλειστό δίκτυο γύρω από τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας με αφετηρία τη νησίδα της Πλώσταινας και σε άμεση γειτνίαση με τον αστικό ιστό. Το δίκτυο των παρατηρητηρίων ενσωματώνει στοιχεία καινοτομίας ως προς τη μορφή, το δομικό σύστημα και τα υλικά. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παρατηρητηρίων είναι η συμβολική και αναγνωρίσιμη μορφή τους που συμβάλλει και στην οπτική ομαδοποίηση τους. Άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα τους, ως αποτέλεσμα του κύριου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους που είναι το δομικό καλάμι.
Ώρα
(Σάββατο) 20:30 - 22:30
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
10Ιουν(Ιουν 10)19:0013(Ιουν 13)20:004ήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Μεσολόγγι με τους ντόπιους

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Τετραήμερο με πανηγύρι του Αγίου Συμεών και δραστηριότητες γνωριμίας με στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου
ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ:
Ένα τετραήμερο γνωριμίας με στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου περιμένει φίλους, ντόπιους και επισκέπτες καθώς, τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος, η πόλη ζωντανεύει με το πανηγύρι του Αη Συμιού και τις παράλληλες δραστηριότητες που διοργανώνει το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS. Από την αρχαιότητα και τη νεότερη ιστορία, την αλιευτική παράδοση και το οικοσύστημα καθώς και τα βιωματικά εργαστήρια, το τετραήμερο στο Μεσολόγγι μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι για όλους, με τους Ντόπιους.
- Tην Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 19:00, γνωρίζουμε την πόλη των πειρατών και των ψαράδων με βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας και παράλληλη οικοπεριήγηση, θαυμάζοντας το μαγικό ηλιοβασίλεμα παρέα με τους εντυπωσιακούς αργυροπελεκάνους και το υδρόβια πουλιά.
Το βράδυ της Παρασκευής, με αφετηρία τον Τοπικό Κόμβο_Local Hub, περπατάμε στην πόλη με αφήγηση για σημεία ενδιαφέροντος που καθημερινά προσπερνάμε χωρίς να γνωρίζουμε την ιστορία τους.
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου, ο Τοπικός Κόμβος_Local Hub μετατρέπεται για άλλη μία φορά σε δημιουργικό εργαστήριο και μας συστήνει στην τέχνη της κεραμικής δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης που θα διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο.
Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τα ήρεμα νερά και τον ουρανό.
- Η Κυριακή 12 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην αλιευτική παράδοση του Μεσολογγίου με πρωινά βιωματικά εργαστήρια ψαρέματος και παστώματος ψαριών στο παραδοσιακό ιχθυοτροφείο -ιβάρι- καθώς και γνωριμία με τους τρόπους αλιείας. Μια μοναδική εμπειρία άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά τους τόπου μας.
Το ίδιο απόγευμα, οι βαρκάδες με το παραδοσιακό πριάρι, μας περιμένουν για να δούμε με άλλη οπτική την πόλη που κυριολεκτικά γεννήθηκε από το νερό και να μάθουμε για τη δημιουργία και τη σημαντική θέση που κατέχει η λιμνοθάλασσα στη διατήρηση της περιοχής.
- Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου ταξιδεύουμε στην αρχαιότητα με ξενάγηση στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και τους θησαυρούς που ανέδειξαν οι ανασκαφές και εκτίθενται στο μουσείο. Αρχαίες πόλεις και οι άνθρωποί τους, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και μοναδικής αξίας αντικείμενα, μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές για να ανακαλύψουμε τη σύνδεσή μας με την αρχαιότητα.
Το απόγευμα της Δευτέρας μας περιμένει να εξερευνήσουμε τη λιμνοθάλασσα, τα ιβάρια, το νησάκι της Αγίας Τριάδας και τις αποικίες των Αργυροπελεκάνων με τις βαρκάδες στην Κλείσοβα. Με την παράλληλη οικοπεριήγηση η εμπειρία αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς προσεγγίζουμε όλες τις πτυχές του σημαντικού υγροβιότοπου που μας περιβάλλει.
- Εκτός όμως από τις οργανωμένες εμπειρίες που προσφέρει ο Οργανισμός ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS, οι φίλοι και επισκέπτες μπορούν να διαμορφώσουν τις δικές τους δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, προτεινόμενα καταλύματα για τη διαμονή τους, τοπική κουζίνα, δωρεάν χάρτες και αναμνηστικά βρίσκονται στη διάθεσή τους για να κάνουν τη διαμονή τους αξέχαστη. Παράλληλα, στον Τοπικό Κόμβο μπορείτε να δείτε τις μακέτες από τα Παρατηρητήρια-Τοπόσημα προσφέροντας μια νέα προοπτική για το Μεσολόγγι. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα messolonghibylocals.com ή ελάτε στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub (Ελ. Βενιζέλου 24, έναντι πλατείας Ραζηκότσικα) και γνωρίστε το Μεσολόγγι με τους ντόπιους. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά: messolonghibylocals/june22
Ώρα
10 (Παρασκευή) 19:00 - 13 (Δευτέρα) 20:00
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
17Ιουν21:0022:30Νυχτερινός Ιστορικός Περίπατος στα στενά του Μεσολογγίου

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21:0 θα πραγματοποιήσουμε νυχτερινό ιστορικό περίπατο στα στενά της πόλης του Μεσολογγίου. Μια μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να μάθουν ιστορικές και κοινωνικές
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21:0 θα πραγματοποιήσουμε νυχτερινό ιστορικό περίπατο στα στενά της πόλης του Μεσολογγίου. Μια μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να μάθουν ιστορικές και κοινωνικές λεπτομέρειες για σημεία ενδιαφέροντος που προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Ο ιστορικός περίπατος-ξενάγηση είναι μια ευκαιρία για βόλτα κάτω από το νυχτερινό ουρανό που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές στην πόλη των Ηρώων, των ποιητών και των ψαράδων, της πολιτικής και των γραμμάτων.
Ώρα
(Παρασκευή) 21:00 - 22:30
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
18Ιουν19:0019:00Εργαστήριο χαρακτικής

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Τοπικός Κόμβος_Local Hub μετατρέπεται ξανά σε δημιουργικό εργαστήριο και μας συστήνει στην τέχνη της χαρακτικής, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Τοπικός Κόμβος_Local Hub μετατρέπεται ξανά σε δημιουργικό εργαστήριο και μας συστήνει στην τέχνη της χαρακτικής, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης που θα διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο. Γνωριμία με τα εργαλεία της χαρακτικής, χαρτιά και υλικά εκτύπωσης θα είναι στη διάθεσή μας έτσι ώστε να κατανοήσουμε την υπέροχη τέχνη της χαρακτικής που συνδέεται στενά με την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.
Ώρα
(Σάββατο) 19:00 - 19:00
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
18Ιουν19:0020:00Βαρκάδα και οικοπεριήγηση στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τον
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τον ουρανό και τα ήρεμα νερά. Η αλιευτική παράδοση των ιβαριών, η βιοποικιλότητα με την οποία έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε και ιστορίες από την πόλη που γεννήθηκε από το νερό είναι μερικά από όσα ακούμε και βλέπουμε στην παράλληλη οικοπεριήγηση.
Δηλώστε συμμετοχή:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ | 19:00
Βαρκάδα με Οικοπεριήγηση στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας
Ώρα
(Σάββατο) 19:00 - 20:00
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
19Ιουν08:0013:00Γνωρίζουμε τη Χούνιστα με Πεζοπορία και πικ νικ

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Η Κυριακή 19 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στη φύση καθώς ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Χούνιστας και το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS, διοργανώνουν δράση πεζοπορίας και πιν
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Η Κυριακή 19 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στη φύση καθώς ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Χούνιστας και το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS, διοργανώνουν δράση πεζοπορίας και πιν με στόχο να γνωρίσουμε την καταπράσινη Χούνιστα, να περπατήσουμε στον Αράκυνθο και να περάσουμε όμορφε/ς στιγμές σε ένα άγνωστο αλλά πολύ σημαντικό σημείο της τοπικής μας ιστορίας.
Με οδηγό τους ντόπιους θα περπατήσουμε στα βήματα του λήσταρχου Αδάμ και θα πιούμε νερό από την δροσερή πηγή του, ενώ θα απολαύσουμε τη θέα από τη Χούνιστα έως τη λιμνοθάλασσα.
Με το πέρας της πεζοπορίας θα ακολουθήσει πικ-νικ στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Σας περιμένουμε να γνωρίσετε την περιοχή της Χούνιστας αλλά και τη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου, που έχει θέσει ως στόχο την υπεύθυνη ανάδειξη του Αρακύνθου.
Πρόγραμμα δράσης:
08:00 Εκκίνηση πεζοπορίας από τον Άγιο Γεώργιο στο μονοπάτι του Αδάμ.
10:00 Εκκίνηση περίπατου από τον Άγιο Γεώργιο στον δασικό δρόμο. Εύκολη διαδρομή.
12:00 Πικ-νικ στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας
Υγειονομική κάλυψη: Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης- Ε.Ο.Ε.Δ
Ώρα
(Κυριακή) 08:00 - 13:00
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00
19Ιουν19:0020:00Βαρκάδα με Οικοπεριήγηση στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας

Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τον
Λεπτομέρειες εκδήλωσης
Οι απογευματινές βαρκάδες στην Κλείσοβα αποτελούν μια ευκαιρία για γνωριμία με το πλούσιο οικοσύστημα, τη γέννηση της λιμνοθάλασσας και την απόλαυση των χρωμάτων της δύσης που ντύνουν τον ουρανό και τα ήρεμα νερά. Η αλιευτική παράδοση των ιβαριών, η βιοποικιλότητα με την οποία έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε και ιστορίες από την πόλη που γεννήθηκε από το νερό είναι μερικά από όσα ακούμε και βλέπουμε στην παράλληλη οικοπεριήγηση.
Δηλώστε συμμετοχή:
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ | 19:00
Βαρκάδα με Οικοπεριήγηση στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας
Ώρα
(Κυριακή) 19:00 - 20:00
Διοργανωτής
Messolonghi By Locals El. Venizelou, Kosta Katsi &, Missolonghi 302 00