Το “Messolonghi by Locals” είναι ένας οργανισμός που δίνει στους πολίτες το βήμα ώστε να εκφράσουν τι είναι η πόλη γι’ αυτούς, να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν πολιτιστικές διαδρομές και στη συνέχεια να τις διαδώσουν στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τοπικά σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εθελοντές, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Μέσα από την διαδικασία αυτή οι πολίτες αντιλαμβάνονται την αξία τους τόπου τους, συνειδητοποιούν την ανάγκη για προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς του ενώ παράλληλά οι νέοι ενθαρρύνονται να επιστρέψουν στην πόλη τους και να δημιουργήσουν το μέλλον τους σε αυτήν. Το “LIVE LOCAL THINK GLOBAL” είναι το moto της οργάνωσής μας και αυτό που μας περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το “Messolonghi by Locals”.

Τo “Messolonghi by Locals” εδρεύει και διαχειρίζεται τον «Τοπικό Κόμβο-Local Hub», έναν κοινωνικό πολιτιστικό χώρο ή αλλιώς έναν «βιότοπο πολιτισμού» όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Πρόκειται για έναν χώρο όπου οι πολίτες μπορούν να εκφραστούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να συν δημιουργήσουν και να συνεργαστούν.

Παρόλο που το Μεσολόγγι έχει έναν πλούσιο και ιδιαίτερο πολιτισμό, ποτέ δεν έχει χαρτογραφηθεί πλήρως και δεν έχει διαδοθεί εντός αλλά ούτε και εκτός των τειχών της πόλης.

Ένας βιότοπος πολιτισμού όπου οι πολίτες μπορούν να εκφραστούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να συνδημιουργήσουν και να συνεργαστούν. Είναι ένας χώρος δημιουργίας, έκφρασης, εκμάθησης και δικτύωσης.

Το “Messolonghi by Locals”, στα πλαίσια της διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, οργανώνει εμπειρίες, ευέλικτες και προσαρμοσμένες στις επιθυμίες του ταξιδιώτη, συνδέοντας τον με την τοπική κοινότητα ώστε να βιώσει μια αυθεντική εμπειρία σαν να είναι ο ίδιος ντόπιος.

Κάντε μία δωρεά

Το Messolonghi By Locals είναι ανοιχτό στις δωρεές σας μέσω της ηλεκτρονικής μεθόδου πληρωμής PayPal.

Κάθε μία δωρεά σας, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, μας βοηθά να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας και να μεγαλώσουμε το αποτύπωμα του οργανισμού στην πόλη. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

This post is also available in: English