Skip to main content

#ΒΙΩΣΕ ΤΟ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
#EXPERIENCE MESSOLONGHI

Οι εμπειρίες μας

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΓΑΪΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Θέλεις να νιώσεις σαν πειρατής; Θέλεις να μάθεις για το σπάνιο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας; Επιβιβάσου στη βάρκα χωρίς καρίνα που έρχεται από τα βάθη του χρόνου, ταξίδεψε ανάμεσα στους αργυροπελεκάνους και την ιστορία και ζήστε τη μαγεία της πόλης που γεννήθηκε από το νερό.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΓΑΪΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η μοναδική νησίδα του Αγίου Σώστη με τον φάρο και το εκκλησάκι σε περιμένει για να αντικρύσεις την πόλη του νερού από το θαλάσσιο σύνορό της! Δες το φάρο που οδηγεί τα σκάφη στην αγκαλιά του Μεσολογγίου και γνώρισε την υδάτινη διαδρομή που οδηγεί στο Ιόνιο.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΓΙΝΕ ΨΑΡΑΣ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ξεναγηθείτε στην καθημερινότητα του ψαρά και τους παραδοσιακούς τρόπους αλιείας, γνωρίστε τις πλεούμενες κατοικίες τους, επιβιβαστείτε στην γαϊτα και πλεύστε σε μια μοναδική περιήγηση στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, τα φυσικά ιχθυοτροφεία και γνώρισε από κοντά τους παραδοσιακούς τρόπους αλίευσης και επεξεργασίας των ψαριών και γευτείτε μαζί τους τα προϊόντα που αποτελούν σήμα κατατεθέν του τόπου.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ

Θαυμάσετε την πανοραμική θέα του Ιονίου Πελάγους και του Μεσολογγίου και περιηγηθείτε στην αρχαιότητα γνωρίζοντας την σημαντική πόλη της αρχαίας Πλευρώνας που αναφέρεται στην Β’ Ιλιάδα του Ομήρου για τη συμμετοχή της στον Τρωικό Πόλεμο με αποστολή πλοίων.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΕΠΙΒΙΒΑΣΟΥ ΣΤΗ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ

Νιώσε τη συγκίνηση της προετοιμασίας της άμυνας της Ιερής Πόλης και περιηγήσου με τον Λόρδο Βύρωνα, τον Μάγερ και τους μαχητές της Εξόδου στη μεγαλύτερη υπαίθρια γλυπτοθήκη της Ελλάδας με τα 73 μνημεία και τον Τύμβο των Πεσόντων.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ

Ζήστε τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με την ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Γνωρίστε ιστορικά κειμήλια από την περίοδο της Εξόδου αλλά και έργα τέχνης παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ άλλων του Θεόδωρου Βρυζάκη και του Εμίλ Ντε Λανσάκ που σημάδεψαν τη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΣΟΥ

Το Μεσολόγγι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για φωτογραφικό σαφάρι και είναι η επιλογή φωτογράφων, σκηνοθετών και παραγωγών λόγω του ιδιαίτερου τοπίου που διαθέτει αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν έμπνευση απολαμβάνοντας παράλληλα τη χαλάρωση και ηρεμία που ο τόπος προσφέρει.

ΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ;

Το Μεσολόγγι είναι επίπεδη πόλη, ιδανική για περπάτημα και ποδήλατο και βρίσκεται ανάμεσα στη μεγαλύτερη ενιαία λιμνοθάλασσα της Ελλάδας. Συνδυάζει δραστηριότητες στο βουνό και τη θάλασσα σε πολύ κοντινές αποστάσεις και με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας. Έχει ιδιαίτερα γαστρονομικά χαρακτηριστικά, ενδείκνυται για οικογενειακές αποδράσεις και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μεγάλες πόλεις με εύκολη πρόσβαση. Οι αποστάσεις εντός πόλης είναι μικρές και όλες οι διαδρομές παρουσιάζουν θεματικό ενδιαφέρον που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε είδους επισκεπτών.

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ

MESSOLONGHI BY LOCALS;

Το Messolonghi by Locals έχει ως στόχο την καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Μεσολογγίου και αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών πεδίων που συνδυάζουν την εντοπιότητα με την επαγγελματική τους εμπειρία για να δημιουργούν ήπιες βιωματικές εμπειρίες με δραστηριότητες που συνδυάζουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εμπειρίες με το Messolonghi by Locals απευθύνονται σε όλους όσοι αναζητούν αποδράσεις με ποιοτικό χαρακτήρα.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ

ΟΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Οι εμπειρίες που σχεδιάζει και υλοποιεί το Messolonghi by Locals δημιουργήθηκαν με συμμετοχικές διαδικασίες και άμεση συνεργασία ντόπιων επαγγελματιών, φορέων και επιχειρήσεων με γνώμονα την ήπια ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξη της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Οι εμπειρίες απευθύνονται σε ντόπιους που επιθυμούν να γνωρίσουν περισσότερο τον τόπο τους, σε ξένους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά στη πόλη ή δεν είχαν έως τώρα την ευκαιρία να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες, επαγγελματίες που κάνουν στάση στην πόλη, εκδρομείς που περνούν από το Μεσολόγγι ως ενδιάμεση στάση, οικογένειες ντόπιες ή ξένες που αναζητούν ήπιες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό και δημιουργικό περιεχόμενο, ταξιδιώτες που θέτουν συγκεκριμένους στόχους σε επιστημονικό ή γνωσιακό επίπεδο, σε καλλιτέχνες που αναζητούν έμπνευση και σε σχολεία που αναζητούν εκδρομικούς προορισμούς με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Υποστήριξε

τη δράση μας

Σημαντική πηγή χρηματοδότησης της δράσης του Messolonghi By Locals είναι οι δωρεές.

Κάθε μία δωρεά σας, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, μας βοηθά να αναπτύξουμε τον οργανισμό μας, να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας και να μεγαλώσουμε το αποτύπωμα του οργανισμού στην πόλη.

Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

Κάνε δωρεά