Skip to main content

H τέχνη και η ενεργητική επαφή μαζί της αποτελεί μία δημιουργική διαφυγή, ειδικά στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλλει στην καθημερινότητά μας, μεταξύ άλλων, και ο κορονοϊός. Το Messolonghi by Locals και ο Τοπικός Κόμβος_Local HUB σας προσκαλεί στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα πρώην πλ. Κέννεντυ).

 

Δηλώστε συμμετοχή:
Ηλεκτρονικά: https://forms.gle/hsxGyX6sL8umXMD79

Καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-20:00 στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB (Πλ. Αθ. Ραζηκότσικα, πρώην Κέννεντυ)

 

Με δημιουργική  διάθεση, ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα και απλά βήματα, ο καθένας  θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει τις τεχνικές και να δημιουργήσει. Στον χειμερινό κύκλο εργαστηρίων άνθρωποι κάθε ηλικίας επικοινωνούν και περνούν όμορφες στιγμές, με άξονα την προσωπική δημιουργία. Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη δεξιότητα, παρά μόνο διάθεση και φαντασία. 

 

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον Τοπικό Κόμβο_Local Hub σε ειδικά διαμορφωμένα, ολιγομελή τμήματα. 

Εργαστήρια  χαρακτικής,  κεραμικής,  κηροπλαστικής,  φωτογραφίας,  ζωγραφικής, ελεύθερου σχεδίου και  ντεκουπάζ. Οι εισηγητές είναι τοπικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενό τους.

 

#covidfree Σύμφωνα με τους κανόνες για την προστασία από την Covid-19 οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. 

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες σε αεριζόμενο χώρο και τις απαιτούμενες αποστάσεις. Στο χώρο θα υπάρχουν διαθέσιμα απολυμαντικά.

 

*Οι ώρες μπορεί να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια γίνεται με οικονομική συνεισφορά:

30€ / μήνα για τμήματα ενηλίκων

25€ / μήνα για τμήματα παιδιών

 


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

 

_Χαρακτική με τον Παναγιώτη Πριστούρη

Κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 , τμήμα ενηλίκων
Κάθε Δευτέρα 17:00-18:00 τμήμα παιδιών (+10)
Έναρξη: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου

Το εργαστήριο έχει σκοπό την εισαγωγή στην εικαστική τέχνη της χαρακτικής. Στο εργαστήριο μαθαίνουμε τα εργαλεία και τις τεχνικές που ακολουθούνται χαράσοντας και τυπώνοντας α έργα που δημιουργούμε.

_Ζωγραφική με την Ελένη Λύρου

Παιδικό τμήμα (+4-10)
Κάθε Τρίτη 17:00-18:00 και 18:00-19:00
Έναρξη: Τρίτη 2 Νοεμβρίου

Το σχέδιο είναι μέσο επικοινωνίας και ευχάριστη ενασχόληση. Μια παγκόσμια γλώσσα που μας καλεί να καταγράψουμε μορφές, ιδέες και να δημιουργήσουμε αρμονικές συνυπάρξεις χρωμάτων και παραστάσεων. Όμως όλα αυτά θέλουν κάποιες κατευθύνσεις και αρχές. Για αυτό σας περιμένουμε στα τμήματα εικαστικών για παιδιά.

 

_Ντεκουπάζ με την Μαρία Παππά

Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00,  τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+) (2 ώρες/εβδομάδα)

Έναρξη: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αφομοιώσουμε τις τεχνικές ντεκουπάζ, τη χρήση των εργαλείων, να διακοσμήσουμε αλλά και να ανακυκλώσουμε νέα εύχρηστα αντικείμενα διακοσμημένα με διάθεση και αγάπη.

 

_Κηροπλαστική με την Μάρθα Γαβριελάτου

Κάθε Πέμπτη 18:00-20:00, τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (11+)

Έναρξη: Πέμπτη 4  Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γίνει εκμάθηση τεχνικών κατασκευής κεριών και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους κεριά.

 

_Κεραμική με την Μαρία Γούργαρη

Κάθε Παρασκευή 17:30-18:30, παιδιά (11+) και 19:00-21:00 τμήμα μικτό ενηλίκων

Έναρξη: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

Η κεραμική συνδέεται με τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών. Έτσι, ο άνθρωπος μέσω αυτής κατανοεί την αρχέγονη φύση του παίζοντας με τα στοιχεία, χώμα, φωτιά, νερό, αέρας. 

Μέσω της ενασχόλησής μας με τον πηλό και τις άπειρες εικαστικές δυνατότητες του αναπτύσσουμε τη δημιουργική πλευρά της σκέψης μας, αποκτούμε νέες γνώσεις και δεξιότητες, εκφραζόμαστε καλλιεργώντας την προσωπική μας ταυτότητα.

 

_Ελεύθερο σχέδιο με την Ελένη Λύρου

Τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+)
Κάθε Σάββατο 12:00-13:30
Έναρξη: Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Ελεύθερο σχέδιο, τεχνικές και εργαλεία σε ένα εργαστήριο που μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιοτητες στην αντίληψη του χώρου και των όγκων.

_Φωτογραφία με τον Γιώργο Ντέκα

Κάθε Κυριακή 18:00-19:00,  τμήμα μικτό ενηλίκων και παιδιών (15+)

Έναρξη: Κυριακή 7 Νοεμβρίου

 

Η φωτογραφία αποτελεί αναμφίβολα την πιο διαδεδομένη μορφή επικοινωνίας και στο εργαστήριο θα γνωρίσουμε αναλυτικά τη φωτογραφική μας μηχανή (ή το κινητό), τον τρόπο λειτουργίας και τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται για να παίρνουμε σωστές λήψεις. Το εργαστήριο περιλαμβάνει ομαδικές εργασίες και φωτογραφικές εξορμήσεις ώστε να εφαρμόζουμε τη θεωρία και να επιλύουμε τεχνικές απορίες. Τα αποτελέσματα των εργασιών παρουσιάζονται στα τμήματα και σχολιάζονται σε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του διδάσκοντα και των συμμετεχόντων με σκοπό να εμπλουτιστεί το αισθητικό και καλλιτεχνικό μας κριτήριο.