Skip to main content

Ζήσε την εμπειρία του Βοτανικού Κήπου - Ζέλιος Γη

30Ιουλ13:4613:46Ζήσε την εμπειρία του Βοτανικού Κήπου - Ζέλιος Γη

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

 Ο  Βοτανικός Κήπος Ζέλιος Γη διοργανώνει σε συνεργασία με το Messolonghi By Locals και την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας μια ξεχωριστή εκδήλωση την 🗓 Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 🕠 17:30 στο χώρο του Κήπου στην περιοχή Αηδόνι Γαβρολίμνης.
 
📌 Μια μέρα στον Κήπο με όμορφες δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
 
🌿 Στον δροσερό και καταπράσινο Βοτανικό Κήπο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της αγγειοπλαστικής και του χυτηρίου αλουμινίου, να ανακαλύψουν τα δεκάδες είδη βοτάνων, να γνωρίσουν την τοπική μυθολογία και στο κλείσιμο της βραδιάς να ταξιδέψουν στον έναστρο ουρανό με τα τηλεσκόπια του Γιώργου Ντέκα και της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.
 
✅ Ελάτε να ζήσετε την εμπειρία του Βοτανικού Κήπου! ✅
 
 
⚠ Πρόγραμμα δράσεων ⚠
 
📍 Ξενάγηση στον Βοτανικό Κήπο
🕖 18:00, 19:00, 20:00
 
Θα περιηγηθείτε στον Βοτανικό κήπο «Ζέλιος ΓΗ», που περιλαμβάνει περίπου 3.500 φυτά σε 6 θεματικούς κήπους.
Αρωματικά, φαρμακευτικά, αρτυματικά βότανα, κοινά και σπάνια είδη της ελληνικής χλωρίδας αλλά και κηπευτικά, έχουν το καθένα τους, μια ξεχωριστή θέση στον κήπο και μία ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθούν!
📍 Γυάλινος Πύργος
 
Στο κέντρο του κήπου δεσπόζει ο γυάλινος πύργος της ανακύκλωσης, ο οποίος και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα των επισκεπτών. Κατασκευάστηκε σε μόλις δύο χρόνια, εξολοκλήρου από τον Βασίλειο Ζέλιο και χρειάστηκε περίπου 12.500 γυάλινα μπουκάλια. Αποτελείται από 2 ορόφους με γυάλινες επιφάνειες, για να βλέπεις όταν βρίσκεσαι στο ισόγειο και αποτελεί «σύμβολο ανακύκλωσης».
📍 Δραστηριότητα: Αγγειοπλαστικής
🕖έναρξη από τις 18:00
Μέσα από το εργαστήριο της αγγειοπλαστικής θα παρακολουθήσετε την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής, η οποία αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ασχολίες του ανθρώπου, που ξεκινά από την ανακάλυψη της φωτιάς, καθιστώντας τα προϊόντα αγγειοπλαστικής σημαντικά κομμάτια της ιστορίας.
 
📍 Δραστηριότητα: χυτήριο αλουμινίου
🕖 έναρξη από τις 18:00
 
Με το εργαστήριο χυτηρίου θα έρθετε σε επαφή με τις παραδοσιακές τεχνικές και τις διαδικασίες που σχετίζονται με το μέταλλο. Παράλληλα θα μάθετε πως οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη χύτευση για να κατασκευάσουν μεταλλικά αντικείμενα, χιλιάδες χρόνια πριν.
🗣 Αφήγηση μύθων
🕖 19:00 & 20:00 | Στάδιο
 
Στο στάδιο του Βοτανικού Κήπου που βρίσκονται 2 εντυπωσιακά αγάλματα επηρεασμένα από τον μύθο του Ηρακλή και του κένταυρου Νέσσου θα πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα της αφήγησης τοπικών μύθων. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρισουν τοπικούς μύθους της περιοχής οι οποίοι συνδέονται και με την περιοχή που βρίσκεται ο βοτανικός κήπος.
🔭 Αστροπαρατήρηση
έναρξη 21:00 | Θέατρο προτομών
 
Ο Γιώργος Ντέκας και η Αστρονομική και αστροφυσική εταιρεία Δυτικής Ελλάδας θα μας ταξιδέψουν στον έναστρο ουρανό με τα τηλεσκόπια τους και θα μας παρουσιάσουν τους αστερισμούς, τους πλανήτες και γενικά θα μας απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το σύμπαν!
ℹ Εισιτήρια-πληροφορίες: https://www.zeliosgi.gr/eisitiria/
🎫 Το κόστος θα είναι είναι 1.00€ πλέον της τιμής του εισιτηρίου, και για τα ενεργά Μέλη του Κήπου θα είναι δωρεάν.
 
📞 Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους του Κήπου:
facebook.com/zeliosgardens
instagram.com/zeliosgardens/
Τηλεφωνικά στο (+30) 26340-45707
 
📍 Εφόσον κάποιος από το Μεσολόγγι επιθυμεί να συμμετέχει στην δράση αλλά δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να επικοινωνήσει με το Messolonghi by Locals για να κανονίσει την μετακίνηση του.
Στοιχεία επικοινωνίας Messolonghi by Locals:
Τηλ. 26313 02048
facebook.com/messolonghibylocals
instagram.com/messolonghibylocals
🌾 Λίγα λόγια για τον Βοτανικό Κήπο Ζέλιος ΓΗ 🌿
 
Μόλις πέντε λεπτά από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» μπορείς να συναντήσεις τον βοτανικό κήπο «Ζέλιος ΓΗ».
Έναν μικρό επίγειο παράδεισο όπου με μεράκι, ξεχωριστή καλαισθησία και μετά από μια δεκαετία εργασιών, δημιούργησε η οικογένεια Ζέλιου.
Βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα από τη γραφική Ναύπακτο και 20 χιλιόμετρα από το ιστορικό Μεσολόγγι στην τοποθεσία «Αηδόνι» της περιοχής Χάλκειας, του Δήμου Ναυπακτίας.
Από την είσοδό του στην κεντρική πύλη του κήπου αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης πως πρόκειται για ένα μοναδικό και ιδιαίτερο χώρο με τις εικόνες και τις μυρωδιές των φυτών να σε μαγεύουν.
Συνολικά σε 100 και πλέον στρέμματα γης δίπλα στον ποταμό Εύηνο, απλώνεται ο Βοτανικός κήπος «Ζέλιος ΓΗ», περιλαμβάνοντας περίπου 3.500 φυτά σε 6 θεματικούς κήπους.
Αρωματικά, φαρμακευτικά, αρτυματικά βότανα, κοινά και σπάνια είδη της ελληνικής χλωρίδας αλλά και κηπευτικά, έχουν το καθένα τους, μια ξεχωριστή θέση στο κήπο.
Ο κήπος, εκτός από το ότι είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και πνευματικής ηρεμίας, έχει και τον επιμορφωτικό του χαρακτήρα, καθώς όλα τα φυτά που καλλιεργούνται έχουν την ιστορία τους.
 
ℹ Περισσότερες πληροφορίες: www.zeliosgi.gr

Ώρα

30 Ιούλιος 2020 13:46 - 13:46(GMT+00:00)