Skip to main content
Ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων
Την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 21:30 ξεκινάνε οι καλοκαιρινές ξεναγήσεις στον Κήπο των Ηρώων με τον διπλωματούχο ξεναγό Γιώργο Ευστρ. Αποστολάκο.

Ο Τύμβος με τα οστά των πεσόντων, ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη, ο ανδριάντας του Λόρδου Βύρωνα και ακόμη 68 μνημεία, υπό την ξενάγηση του Γ.Αποστολάκου θα σας ταξιδέψουν στο πολιορκημένο Μεσολόγγι και στην Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου.

Δηλώστε την συμμετοχή σας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παιχνίδι Γρίφων “Κτήρια και Ιστορίες”

Έχεις όρεξη για παιχνίδι; Θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη* του Μεσολογγίου διασκεδάζοντας με την παρέα σου;

Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και λύσε τους γρίφους! Ένα ευφάνταστο παιχνίδι πόλης** που θα σε ταξιδέψει στην ιστορία και θα ξυπνήσει τη δημιουργικότητά σου.

Η εκκίνηση θα γίνει από τον Τοπικό Κόμβο Messolonghi by Locals όπου και θα λάβουν οι ομάδες τον πρώτο γρίφο και έτσι θα ξεκινήσουμε να ξεδιπλώνουμε το γρίφο καθώς η κάθε λύση, μας οδηγεί στο επόμενο σημείο. Τι κοινό λοιπόν μπορεί να έχει μια εφημερίδα με ένα μπουκάλι; Μία διαφάνεια με μερικά τραπέζια;

Λύνουμε τους γρίφους και διασκεδάζουμε με την καρδιά μας μικροί και μεγάλοι***!

 

 Εσείς δηλώσατε συμμετοχή; Αν όχι, βιαστείτε γιατί ο σόρνοχ ειτχρέ!

Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 5 συμμετέχοντες.

Δηλώστε συμμετοχή έως Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Κόστος συμμετοχής 5€/άτομο

Ημερομηνία διεξαγωγής παιχνιδιού: 10 Ιουλίου 2021

Ώρα συγκέντρωσης: 18:30

Σημείο εκκίνησης: Τοπικός Κόμβος Local HUB.

To παιχνίδι διοργανώνεται σε συνεργασία με τον “Σύλλογο Τέχνης & Λόγου Θεατρική Ομάδα “ΠΡόΒΑ” Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου”.

 

Σημαντικές ενημερώσεις:

* Δεν είναι απαραίτητες οι γνώσεις αρχιτεκτονικής ή ιστορίας.

** Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο και για άτομα που δεν ζουν στο Μεσολόγγι.

*** Για να προετοιμαστείτε για το παιχνίδι μπορείτε να περιηγηθείτε στην ηλεκτρονική διαδρομή Αρχιτεκτονικής: messolonghibylocals.com

Καλλιτεχνικά εργαστήρια τον Ιούλιο με το Messolonghi by Locals

Το όμορφο μεσολογγίτικο καλοκαίρι που διανύουμε, μας κάνει να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία, όραμα και δημιουργικότητα. Ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, έχουμε όλοι ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία. Έτσι, αφήνουμε τις οθόνες για λίγο πίσω και όχι μπροστά μας και εγκαινιάζουμε το θερινό κύκλο των δημιουργικών εργαστηρίων. Χαρακτική, υφαντική, θέατρο, αγγειοπλαστική και φωτογραφία. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια τις 4 εβδομάδες του Ιουλίου σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Δείτε το πρόγραμμα, δηλώστε συμμετοχή και ακολουθήστε τους ντόπιους!

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στα τηλέφωνα: 26313 02048 ή στην ιστοσελίδα: messolonghibylocals.com/kalokairi2021

**Κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια: 25€/άτομο/ 1 μήνα (4 εργαστήρια)

Σημ.: Ο Τοπικός Κόμβος καθώς και όλες οι δράσεις που πραγματοποιεί εντός και εκτός του κτηρίου, είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων 

 

Εργαστήριο χαρακτικής για ενήλικες

με τον Μιχάλη Κότσαρη

Ο χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης μας εισάγει στον όμορφο κόσμο της χαρακτικής με μια σειρά εργαστηρίων για ενηλίκους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν υλικά, εργαλεία και τεχνικές δημιουργώντας τα δικά τους έργα.  

Ημερομηνία: Κάθε Δευτέρα του Ιουλίου

Ώρα: 19:00 

Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

 

Εργαστήριο χαρακτικής για παιδιά

με τον Παναγιώτη Πριστούρη

 

Διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά με τον χαράκτη Παναγιώτη Πριστούρη. Η χαρά της δημιουργίας μέσα από τη γνώση της χαρακτικής τέχνης. Υλικά και έμπνευση περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε μία αξέχαστη δημιουργική εμπειρία που θα… χαραχτεί για πάντα στην καρδιά τους.

Ημερομηνία: κάθε Παρασκευή του Ιουλίου
Έναρξη: Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

 

Εργαστήρι κεραμικής για ενήλικες και παιδιά

με την Μαρία Γούργαρη

Διασκέδαση και δημιουργία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εργαστηρίου κεραμικής με τη Μαρία Γούργαρη για ενήλικες και παιδιά. Δημιουργούμε αντικείμενα χρηστικά, διακοσμητικά και καλλιτεχνικά μαθαίνοντας παράλληλα τις τεχνικές του πηλού σε όλα τα στάδια. 

 

Ημερομηνία: Κάθε Τρίτη του Ιουλίου

Ώρα: 19:00 για παιδιά , 20:30 για ενήλικες

Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

 

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους

με την Άννα Μανθάτη

 

«Συντεταγμένες»

Η πόλη που γεννήθηκα έχει δύο συντεταγμένες, εμένα και εσένα.

Νικολόπουλος Γ.

 

Πρόκειται για ένα κύκλο βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου ανακαλύπτοντας την “Φύση” του θεάτρου μέσα στην “Φύση”.  Σε κάθε μας συνάντηση, οι συντεταγμένες μας θα είναι διαφορετικές και μέσω των τεχνικών του θεάτρου (θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ομαδική αφήγηση, Θέατρο της Επινόησης*) και της φυσικής σκηνής θα ερευνήσουμε το εγώ και το εσύ.

* Το Devised (Θέατρο της Επινόησης) μπορεί να ξεκινήσει από οτιδήποτε, έχει ως αφετηρία τα πάντα. Χαρακτηρίζεται και προσδιορίζεται από μια ομάδα ανθρώπων που αποφασίζουν να ερευνήσουν και να πειραματιστούν γύρω από έναν αρχικό άξονα με αφετηρία μια ιδέα, μια εικόνα, ένα θέμα ή ένα ερέθισμα. Ερέθισμα μπορεί να αποτελέσει ένας ήχος, ένας τόπος, μια μουσική, ένα κείμενο, ένα αντικείμενο, ένας πίνακας ή μια κίνηση. Έχει να κάνει με τη φαντασία, τη διαίσθηση, τον αυθορμητισμό.

Εμψυχώτρια: Άννα Μανθάτη

Ημερομηνία: κάθε Τετάρτη του Ιουλίου
Έναρξη: Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ώρα: 19:00

Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών της Ζωής Στέλιου

 

Εργαστήρι φωτογραφίας για ενήλικες

με τον Γιώργο Ντέκα

Ενας ολόκληρος νέος ορίζοντας ανοίγεται μπροστά μας μέσα από το φωτογραφικό φακό του Γιώργου ντέκα και τις τεχνικές που παρουσιάζει στο εργαστήριο φωτογραφίας για ενηλίκους. Τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού φωτογραφίας καθώς και διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, αναλύονται δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στη τέχνη της φωτογραφίας.

Ημερομηνία: Κάθε Τετάρτη του Ιουλίου

Ώρα: 20:00

Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών της Ζωής Στέλιου

 

Εργαστήρι ραπτικής

με την Ζωή Στέλιου

Γνωρίστε τον θαυμάσιο κόσμο της ραπτικής με εργαλεία την κλωστή και τη βελόνα. 

Μαθαίνουμε για τις παραδοσιακές φορεσιές αλλά και το νόημα της επαφής με τα βελόνια, τα ψαλίδια, την τέχνη του γαζώματος δημιουργώντας μικροπράγματα με βάση τη ραπτική.

Ημερομηνία: Κάθε Πέμπτη του Ιουλίου

Ώρα: 19:00

Ηλικίες: 15+
Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

 

Εργαστήριο κηροπλαστικής για παιδιά και ενήλικες

με την Μάρθα Γαβριελάτου

 

Τα κεριά είναι από τα αγαπημένα χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα όλων μας και μας συντροφεύουν σχεδόν σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Το φως ήταν πάντα ένα σύμβολο της ανθρώπινης προόδου και τα κεριά χρησιμοποιούνται έως τις μέρες μας για να δημιουργήσουν ρομαντική ατμόσφαιρα, να δώσουν πρόσθετη ποιότητα στη διακόσμηση και να προσδώσουν συμβολικό χαρακτήρα σε γιορτές και τελετές. Σπίτια, καταστήματα, εκδηλώσεις και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους μας, συνήθως χρησιμοποιούν το κερί για να αναβαθμίσουν τη στιγμή. Την χειροποίητη κηροπλαστικη και τις ιδιαίτερες τεχνικές της θα αναβιώσουμε στο τμήμα Κηροπλαστικης με τη Μάρθα Γαβριελάτου, μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

 

Οι ώρες και οι μέρες διεξαγωγής των εργαστηρίων θα προσαρμοστούν κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετοχές.

 

Τοποθεσία: Στην αυλή του εργαστηρίου παραδοσιακών φορεσιών Ζωής Στέλιου

Σημ.: Ο Τοπικός Κόμβος καθώς και όλες οι δράσεις που πραγματοποιεί εντός και εκτός του κτηρίου, είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19.