fbpx Skip to main content

Kατευθυνόμενοι νοτιοανατολικά αξίζει να κάνουμε μια στάση στα μέσα περίπου της ανατολικής Κλείσοβας, που όπως διαπιστώνουμε χωρίζεται από την υπόλοιπη λιμνοθάλασσα από το ανάχωμα στο οποίο βρισκόμαστε.

Στο σημείο, μπορούμε να παρατηρήσουμε σχεδόν όλη την έκταση της ανατολικής Κλείσοβας (αριστερά ως προς την πορεία μας) όπου σε αυτή κυριαρχούν τα γλυκά νερά και οι καλαμιόνες και το βόρειο μέρος της λιμνοθάλασσας Κλείσοβας, που βρίσκεται στο δεξί μας χέρι. Ακόμη κι αν δεν είμαστε εφοδιασμένοι με κυάλια, είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσουμε τους Αργυροπελεκάνους, οι οποίοι φωλιάζουν στην περιοχή από το 2011 και αποτελούν σημαντικό ποσοστό του εγχώριου πληθυσμού.

Ακόμη θα δούμε μεγάλες ομάδες κορμοράνων να εφορμούν στα νερά στριμώχνοντας τα κοπάδια των ψαριών. Στο σημείο θα συναντήσει κανείς κατά τη χειμερινή περίοδο αρκετές χιλιάδες φαλαρίδες και πάπιες (κιρκίρια, χουλιαρόπαπιες, σφυριχτάρια, πρασινοκέφαλες), πολλά άτομα της ομάδας των βουτηχταριών (σκουβοβουτηχτάρια, νανοβουτηχταρια) , ερωδιούς (σταχτοτσικνιαδες, αργυροτσικνιάδες), ασημόγλαρους, καστανοκέφαλους και λεπτόραμφου γλάρους και το μεγαλύτερο γλαρόνι της Ευρασίας, τον καρατζά.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ακόμη θα συναντήσουμε πολύ συχνά την όμορφη αλκυόνη και αρκετά πουλιά των καλαμιών (νερόκοτα, νεροκοτσέλα, καλαμοτσίχλονο).

Στις νησίδες της Κλείσοβας που βρισκονται στα δεξιά μας φωλιάζουν ποταμογλάρονα, γελογλάρονα, νανογλάρονα και κοκκινοσκέλιδες.